دشمنی تاریخی: داستان رقابت رئال مادرید و بارسلونا
مقدمهای بر دشمنی تاریخی رئال مادرید و بارسلونا
دشمنی این دو تیم از زمین فوتبال شروع نشد و هیچوقت هم تو زمین فوتبال قرار نیست تموم بشه. این دشمنی ریشه در جنگ و آشوب و استقلال طلبی و مسائل سیاسی داره که تو کشور اسپانیا با حکومت مرکزی و مناطق جدایی طلب از جمله کاتالونیا وجود داره.
آغاز درگیریها در دهه 1930 و نقش ژنرال فرانکو
اوج اختلافها از سال 1936 شروع شد. ژنرال فرانکو تصمیم گرفت کشور اسپانیا رو از حالت جمهوری خواه در بیاره و تمام مناطق خود مختار از جمله کاتالونیا رو بیاره زیر پرچم واحد و یکپارچه اسپانیا. این اقدام 3 سال زمان برد و خیلی از افراد زیاد و بی گناهی هم جون خودشون رو از دست دادن و قربانی شدن.
جوزپ سانیول مدیر بارسلونا از جمله مهمترین نفراتی بود که مستقیما به فوتبال مربوط میشد و توی این جنگ داخلی جونش رو از دست داد. بعد پیروزی ژنرال فرانکو شروع کرد از هر چیزی که به شهر مادرید مربوط میشد حمایت همه جانبه کنه و شروع کنه به سرکوب موارد مربوط به کاتالونیا. مردم کاتالونیا هم که دیدن این فشار سرکوب بیش از حده تصمیم گرفتن فریاد اعتراضشون رو به جایی منتقل کنن که جنبه قانونی داشته باشه و برای شعارهای جدایی طلبانه چه جایی بهتر از زمین فوتبال و چه تیمی بهتر از بارسلونا.
سانتیاگو برنابئو و تشدید تنشها در دهه 1940
این دشمنی وقتی به اوج خودش رسید که جناب آقای سانتیاگو برنابئو، سربازی که توی فتح بارسلون نقش داشت بعنوان رئیس باشگاه رئال مادرید انتخاب بشه. تداعی ماجرای سانیول و حضور سرباز فاتح بارسلون در ریاست باشگاه رقیب فضارو به میدون جنگ تبدیل کرده. هوادارای بارسلونا هم اعتقاد داشتن که حکومت مرکزی میخواد با حمایت تمام قد از رئال مادرید و کسب قهرمانی توی فوتبال به این سبک قدرت خودش رو به رخ تموم اسپانیا بکشه. از اونور هم رئالیا میگفتن کاتالان ها چون جرات اعتراض سیاسی ندارن وارد فوتبال شدن.
اینجا بود که لقب فراتر از یک باشگاه رو برای بارسلونا انتخاب کردن. قسمت عمده ای از مبارزات رو وارد دنیای فوتبال کردن و مردم کاتالان از هر طریقی که میتونستن سعی میکردن که به باشگاه بارسلونا کمک کنن تا بتونه جلوی رئال و حمایت تمام قد فرانکو استادگی کنه. این تلاش دوطرفه نتیجش شد یک نبرد تقریبا برابر و پایاپای، بعضی وقتا هم بالا و پایین میشدن این دوتا تیم. هوادارای بارسلونا همیشه از زاویه نفرت به این تیم نگاه میکردن اما مادریدی ها براشون جنبه لذت و سرگرمی داشت، فقط به شرط اینکه همیشه از رقیب قوی تر باشن و وقتی بارسا قدرت میگرفت هرکاری میکردن تا این شرایطو عوض کنن.
مخالفت با بارسلونا از طریق رسانههای حکومتی
بریم سراغ اوج اختلافات، ژنرال فرانکو در سال 1942 از نشریه “مارکا” حمایت مالی میکنه تا این مجله بصورت کامل رئال مادرید رو حمایت کنه و بارسلونا رو مورد تمسخر قرار بده. این اقدام به تحقیر بارسلونا و تبلیغ برای رئال مادرید انجامید.
ماجرای دی استفانو: نقطه عطف در تاریخ رقابتها
یکی از بزرگترین اختلافات دو تا تیم سال 1953 رخ داد. وقتی که هر دوتا باشگاه خواهان خرید سوپراستار دنیای فوتبال یعنی آقای “دی استفانو” بودن. بارسلونا همون اول موفق شد با دی استفانو و ریور پلاته به توافق برسه، همه چی عادی و ایدهآل پیش میرفت اما موقع عقد قرارداد تو اتحادیه فوتبال اسپانیا جلوی ثبت قرارداد رو گرفتن و کار به شکایت طرفین هم کشیده شد.
فدراسیون فوتبال اسپانیا در کمال غیرمنطقی بودن و دیکتاتور بودن حکم داد که دی استفانو باید سال اول برای رئال مادرید بازی کنه و سال دوم میتونه بازیکن بارسلونا بشه. ریاست بارسلونا هم در اعتراض به این حکم گفت اصن نمیخوایم دی استفانو همون سال دوم هم به بارسا بیاد، نوش جونتون. که البته این بزرگترین اشتباه یک رئیس توی تاریخ بارسلونا بود. یعنی واقعا دارم میگم. با این لاپورتا و بارتومئو و مدیرعامل های اخیر کنار بیاین. چرا این بزرگترین اشتباه بود؟ چون دی استفانو با رئال مادرید شروع کرد به اوج گرفتن. رئال مادرید 5 سال پی در پی قهرمان لیگ قهرمانان اروپا شد. و هوادارای بارسلونا تازه توی سال ششم بعد از شکست بارسا تو فینال جشن گرفتن.
دوران پس از مرگ فرانکو و تحولات دهه 1970
سال 1975 بعد از مرگ فرانکو فضای سیاسی و اجتماعی اسپانیا یه مقدار آزادتر شد. جدایی طلبها دیگه میتونستن به کشور برگردن و آزادی عمل بیشتری داشتن، اما دشمنی همچنان توی زمین فوتبال جریان داشت. این دشمنی ها حتی توی تیم ملی اسپانیا هم وجود داشت. سال 1982 که اسپانیا میزبان جام جهانی بود، هوادارای ایالت باسک و کاتالونیا از مسابقات استقبال نکردن و یه جورایی تحریم کردن جان جهانی رو و حتی آرزوی شکست تیم ملی رو داشتن که سرانجام اسپانیا از دور مسابقات حذف شد و نتیجه نگرفت. اینجا بود که سران کشور تصمیم گرفتن که یه ذره باید اتحاد رو بیشتر کنیم. به سود خودمونه به سود کشورمونه و دهه 90 در نتیجه این دشمنی ها کمرنگ تر شدن.
اتفاق هایی میوفتاد که تا اون زمان شاهدش نبودیم. مسابقات تیم ملی اسپانیا تو نیوکمپ و مثلا حضور ریاست باشگاه رئال مادرید تو نیوکمپ، این اتفاقا کمک کرد که فضای رقابت آروم تر و به اصلاح اون موقع آروم تر بشه. زمان حضور ژنرال فرانکو به شدت اعتقاد داشتن که با فشار فرانکو این نتایج به دست اومده و رئال رئال شده. از جمله برد تاریخی 11 برگی در ال کلاسیکو به سود رئال مادرید. سالهای بعد هم هوادارای رئال بارسا رو محکوم به سود بردن بیش از حد از داوری میکرده. ما در سایت سینما تابلو برای شما دوست داران فوتبال تابلو رئال مادرید و تابلو بارسلونا رو در طرح های متنوع و جذاب آماده کردیم که حتما باید از محصولاتمون دیدن کنید
دوره جدید دشمنی: انتقال لوئیس فیگو در سال 2000
سال 2000 مجدد موج جدیدی از خشم و نفرت بین دوتا تیم شروع شد. رئال مادرید با پرداخت حق فصل کاپیتان بارسلونا یعنی “لوئیس فیگو” اسطوره ای که نقش خیلی زیادی توی موفقیت بارسلونا داشت. تونست این بازیکن رو به خدمت بگیره. با اضافه شدن رونالدینیو و مسی بارسلونا قدرتش بیشتر شد. اما رئالیا بیکار ننشستن و رونالدو رو به مادرید آوردن.
اوجگیری رقابتها در عصر مسی و رونالدو
با حضور رونالدو و مسی از سال 2010 تا 2017 شاهد زیباترین جدالها بین این دوتا تیم بودیم. الکلاسیکو به اوج خودش رسیده بود، بدون توحش، بدون درگیری بیش از حد، فوتبالی سراسر جذاب و حرفهای و دیدنی.
پرچم هوادارای اسپانیا مطابق با پرچم کاتالونیا و به رنگ زرد و نارنجی هست و تو دقیقه 14 و 17 بعضی از بازیها شاهد شعارهای جدایی طلبانه شون هستیم. پرچم هوادارای رئال هم سفیده و رقابتشون با بارسلونا تو شعار دادنم حتی ادامه داره.
تحولات اخیر و آینده الکلاسیکو
چندساله که الکلاسیکو حال و هوای قدیم رو نداره. بدون مسی بدون رونالدو بدون اسطوره ها، حالا به دلایل مالی به دلیل سیاستهای پریمیر لیگ انگلیس یا هر دلیلی که میتونه داشته باشه. الان که من دارم این مقاله رو مینویسم در آستانه شروع فصل 2024-2025 فوتبالی و احتمالا بارسلونا و رئال مادرید تو دهه آینده دوباره میتونن رقابتشون رو به اوج برسونن.
این مقاله یه آخر رسید. امیدوارم خوشتون اومده باشه. همچنین اگر به دنبال خرید پوستر بارسلونا و پوستر رئال مادرید هستید یا به طور کلی دنبال خرید تابلو فوتبالی هستید حتما از محصولات ما دیدن کنید.
- cinematablo
- 1403-08-10
- 42 بازدید